home Allmänt 6 skäl till att din bantning inte fungerar

6 skäl till att din bantning inte fungerar

Anledningar till varför bantningen inte fungerarFör många människor är det frustrerande att försöka gå ned i vikt. Oavsett hur hårt de än verkar försöka, förändras ingenting. ”Jag bantar hela tiden, men jag kan inte gå ner i vikt.” Vad händer? Att identifiera problemet är bara en del av lösningen. Här är 6 vanliga orsaker till att att bantningen inte fungerar och att man inte går ned i vikt:

1. I många sociala situationer i vår vardag ingår mat.
2. Många restauranger har ökat storleken på sina portioner (särskilt snabbmat).
3. Vi är mindre aktiva och rör oss mindre än tidigare.
4. Vi finner det oacceptabelt att vara hungrig ens en kort tid
5. Vi missförstår hur man bibehåller sin vikt.
6. Vi glömmer den extra mat vi äter varje dag

Det är också viktigt att komma ihåg att när vi konsumerar färre kalorier, har vi en tendens att vara mindre aktiva, vilket antagligen beror på vår biologiska programmering för att bevara energi och öka chanserna för överlevnad vi svält.

Många människor tror bantning och viktminskning är som att tömma en hink med en slev. En skopa ur hinken i dag, ytterligare en i morgon, och så vidare, kommer slutligen göra att hinken är tom. Så fungerar emellertid inte våra kroppar. När vi minskar vårt intag av mat och dryck så försöker kroppen bli effektivare och absorberar och lagrar fler kalorier nästa gång vi äter mer än vi behöver för stunden. Så även om man äter rätt större delen av tiden, kommer man inte att gå ned i vikt om man då och då ger ett större kaloritillskott än vad kroppen behöver.

Den enkla regeln för att gå ned i vikt är att man ständigt måste bränna fler kalorier än man äter. Alla typer av bantningsmetoder kan fungera så länge som kaloriintaget minskar kontinuerligt. En kost som är balanserad med små mängder av grönsaker, frukt, korn och magert kött eller fisk är den hälsosammaste. Motion hjälper, men om du inte är idrottsman måste du dra ned på kalorierna också. Och kom ihåg, det är okej att vara hungrig när man bantar.

Du kan träna mer för att gå ner i vikt, men de flesta människor inser inte hur mycket träning som krävs för att man skall gå ner i vikt utan att behöva dra ned på intaget av kalorier. Dessutom, motion ökar aptiten. Om någon som bantar kan undvika att äta mer på grund av träningen och lyckas bränna ytterligare 500 kalorier varje dag, kan personen gå ned cirka ett halvt kilo i veckan. Att promenera eller springa två kilometer, eller åtta kilometer på en cykel, bränner 100 kalorier.

Alla kan gå ner i vikt. Det dock krävs en insikt om att vi inte kan äta allt vi vill, när vi vill. Vi kan njuta av mat och de tillfällen där mat serveras, men vårt intag av mat måste balanseras med vår aktivitetsnivå för att uppnå och behålla en normal vikt.

Lämna ett svar