Gå ned i vikt

Du vet redan att för att gå ner i vikt måste du bränna fler kalorier än du förbrukar. Du har försökt banta, föra en matdagbok, att följa ett träningsprogram och kanske till och med hypnos. Det är uppenbart att problemet inte är tekniken, utan din viljestyrka. Gamla vanor är svåra att bryta. Här är några sätt som kan hjälpa dig. Glöm dock inte det uppenbara. Att gå ner i vikt kommer alltid koka ned till en viktig princip: bränn mer kalorier än du förbrukar. De steg som följer kommer inte att fungera om du har ett intag av kalorier som är större än vad du göra av med.

Räkna kalorier och för en matdagbok
Bränn fler kalorier genom att träna, springa, gå och röra på dig.

Använd mindre tallrikar
Det mänskliga sinnet fungerar på mystiska sätt. Det visar sig att genom använda mindre skålar, tallrikar och behållare kan man undermedvetet påverka hur mycket man äter. Även näringsexperter faller offer för detta fenomen, när 85 av dem fick en slumpmässig blandning av små och stora skålar och skopor, serverade de som fick större skålar sig själva 31% mer glass.

Lägg ner gaffeln
Genom att lägga ned skeden eller gaffeln mellan varje tugga, kan du avsevärt sakta ner ditt ätande, vilket ger magen en chans att känna mättnad. En annan teknik som kan ha en liknande effekt är att ta en klunk vatten mellan varje tugga. Ett flertal studier har visat att äta långsamt resulterar i att äta mindre.

Känn dinn fiende
Gör en lista över de livsmedel som är dina svagheter. Det behöver inte nödvändigtvis bara omfatta ohälsosam mat. Ibland kan vi lura oss själva att tro att så länge vi undviker ”dåliga” livsmedel går vi ned i vikt. Åtminstone är det vad vi vill tänka när vi äter vår tredje portion fruktsallad. Kom ihåg att för mycket av något är dåligt. De vanligaste bovarna läsk, bröd, alkohol och snabbmat. Oavsett vad din svaghet är, skär ner på det. Köp endast små förpackningar av det och ät det bara då och då.

Begränsa dina utgifter
Vissa människor har lättare att kontrollera sin plånbok än att kontrollera sin kost. Begränsa mängden kontanter du har i plånboken, speciellt om du har lätt för att göra spontana inköp. När du handlar mat, gör en lista och ta bara med tillräckligt med pengar för att det skall räcka till sakerna på listan. Rädsla för att inte ha tillräckligt med pengar i kassan kommer att hindra dig från att handla onödiga saker.

Använd en alarmklocka
Ställ klockan på att gå ut varannan timme. Ät endast när klockan säger till. Spontana måltider är dina svagaste punkter. Det är därför alla böcker om viktminskning avråder från att hoppa över måltider. Att öka tiden mellan måltiderna gör att din kropp går in i ”svält-läge”, vilket kommer att sakta ner din ämnesomsättning. Det är därför fasta och att hoppa över måltider bara kommer att göra saker och ting värre.

Lämna ett svar