home Gå ner i vikt Gå ner i vikt: Ät mindre måltider oftare

Gå ner i vikt: Ät mindre måltider oftare

Ett av de absolut svåraste momenten är att man behöver minska sitt intag av kalorier. Detta sker genom att man behöver äta mindre. Man kan fortfarande äta samma mat som man brukar men undvika feta såser eller dressingar. Drick gärna isvatten till maten.

Att äta mindre är inte alltid lätt i början. Det kan dröja ett tag men med en god disciplin så kan man försöka äta en tredjedel av vad man brukar äta och istället äta oftare.

Genom att äta små och näringsrika portioner flera gånger om dagen kommer du att öka din ämnesomsättning ordentligt samtidigt som du slipper bli matt av mättnad och även din insulinnivå kommer att hamna på bra värden. Detta gör förstås även att man orkar röra sig mer än vanligt och allt detta sammantaget är mycket positivt för din viktminskning.

Det är förstås svårt i början och det kommer att skapa visa hungerkänslor. Det tar dock inte många dagar innan kroppen börjar vänja sig vid mindre mat intag och att man äter oftare.

Det idealiska är att försöka äta 5-6 gånger per dag med c:a 3 timmar mellan varje måltid. Det är viktigt att det inte får gå för lång tid mellan måltiderna då kroppen börjar bygga upp hungerkänslor vilket lätt innebär att man äter mer än man egentligen ska eller behöver.

Efter en viss tid kommer du känna en mättnadskänsla även vid mindre måltider vilket är ett tecken på att kroppen börjar vänja sig och att du nu kan lyssna mer på kroppen när det är dags att sluta äta.

Lämna ett svar