home Gå ner i vikt Gå ner i vikt: Minska antalet kalorier måttligt

Gå ner i vikt: Minska antalet kalorier måttligt

Man ska undvika att minska sitt intag med för många kalorier. En för snabb och häftig viktminskning kan påverka kroppens ämnesomsättning och muskelmassa.

Vid snabb viktminskning beror minskningen på att man förlorar fel massa. Vatten eller muskelmassa är de som snabbast försvinner ur kroppen. Det är inte den massan vi vill förlora utan den rena fettmassan. När man försöker att gå ned snabbt i vikt rubbas kroppens ämnesomsättning och den börjar spara på fettreserverna och istället gör den sig av med andra massor som vi vill ha kvar.

Muskelmassan är en av kroppens mäktigaste fettbrännare. Att aktivera musklerna innebär att man förbränner fett. Därför behöver man vårda musklerna och inte utsätta kroppen för snabba förändringar. Om man tar små steg till ett bestående resultat så slipper man hamna i en ond cirkel av jojo-bantning.

Därför att det viktigt att minska sitt kaloriintag med runt 500 kalorier per dag för att uppnå en viktminskning på mellan 0.5-1 kg per vecka, du skall alltså minska antalet kalorier per vecka. Det innebär att det tar c:a 10 veckor att bli av med 10 kg kilo eller c:a 20 veckor för 20 kilo. Men det blir med bestående resultat. Att gå ned 10 kg på en månad garanterar alltid att de 10 kilona, och kanske ännu mer, kommer tillbaka inom en snar framtid då kroppen inte har fått lära sig hantera ett sundare och hälsosammare kostintag.

Lämna ett svar