home Gå ner i vikt Gå ner i vikt: Se upp för flytande kalorier

Gå ner i vikt: Se upp för flytande kalorier

Ofta när man ska gå ned i vikt är det maten man tänker på att minska och förbättra i första hand. Det finns dock en betydligt farligare kalori källa än maten och det är intaget av flytande vätska.

Läsk och sockrade fruktjuicer kommer effektivt att stoppa din viktminskning. Det innehåller stora mängder av socker och massor av kalorier. Läsk eller juicer intas ofta i stora mängder utan att man tänker på det, framförallt under varmare årstider.

Att helt byta ut all vätskeintag mot vatten är det mest optimala men säkert svårt för många. Man kan försöka att se till att man alltid har en kanna isvatten, gärna smaksatt med citron, i kylen och försöka ha för vana att dricka upp till tre liter om dagen. Om man utöver detta känner sug efter läsk ska man absolut försöka dricka så kallade light-drycker. Man kan även hitta osötade fruktjuicer eller lätt smaksatta mineralvatten.

Tänk på att en enda stor petflaska innehållande Coca Cola innehåller flera hundra kalorier.

Andra drycker som öl, sprit och whiskey innehåller också mycket kalorier. Det är inte för inte som vi har benämningen ”ölmage”, vilket inte är någon myt. Intag av dessa drycker, en dag per vecka, kan sopa bort flera dagars kaloribesparingar. Kanske även intagen leder till högre intag av onyttiga livsmedel vilket gör att riskerna för hela veckors viktminskning ligger i farozonen.

Det bästa är att man kan försöka undvika spritdrycker under sin viktminskningsperiod. Kan man inte det bör man vara försiktig med hur mycket man dricker.

Dock kan man vid tillfälligt höga kaloriintag kompensera detta genom att försöka förbränna en del kalorier genom fysiska aktiviteter som till exempel promenader.

Lämna ett svar