home Allmänt Hälsosamma frukostförslag

Hälsosamma frukostförslag

Mat är bränsle. Om du vill få den bästa prestandan måste du ge din kropp rätt mat. Frukosten är verkligen dagens viktigaste måltid. Här är några förslag för att ge dig rätt start på dagen:

  1. Låt nyttiga flingor utgöra grunden. Ovanpå de fiberrika flingorna strör du lite müsli, bananer och mager mjölk eller yoghurt. Denna kombination ger dig nyttiga fibrer och proteiner men också kalcium och kalium.
  2. Se till att få en god och bärande start. Ett annat alternativ till frukost är bär och lättyoghurt av grekisk typ tillsammans med en liten skvätt honung och lite flagad mandel. Dessa livsmedel är rika på både proteiner och volym och hjälper dig att känna dig mätt längre.
  3. Ta med dig maten. Smoothie är ett annat smart val om den består av lättyoghurt av grekisk typ, bär och en nypa socker. Det är ett mål med mycket protein, mjölk och volym. Den är också lätt att ta med sig om du har bråttom.
  4. Få en bra ”uppvärmning”. Värm 1/4 kopp snabbhavregryn och grovt vetekli med en kopp mjölk (skum- eller lättmjölk). Serverat med bär och lite lönnsirap är det en perfekt start på dagen med gott om både fibrer och volym.
  5. Hoppa inte över äggen. En varm frukost ger fler möjligheter. Äggröra (ett helt ägg och en äggvita) tillsammans med en tunt smörad skiva fullkornsbröd och frukt vid sidan om är både protein- och volymrikt och utgör en utmärkt kombination. Frukostburritos kan krydda ditt morgonmål. Pröva äggröra, fullkornswrap (för extra fibrer) tillsammans med lite salsa, lätt crème fraiche och lite ost.
  6. Pröva keso. Keso tillsammans med frukt eller nötter kan vara ett bra frukostalternativ som innehåller mycket protein och även lite kalcium.
  7. Uteslut inte grönsakerna före lunch. Du kan njuta av grönsaker till frukost genom att servera dem med ägg. Rör ner lite lätt ångkokta grönsaker som broccoli eller spenat i din äggröra.

Lämna ett svar