home Myter om viktminskning Myt: Man kan hoppa över en måltid varje dag för snabbare viktminskning!

Myt: Man kan hoppa över en måltid varje dag för snabbare viktminskning!

Många säger att om man hoppar över lunchen varje dag och ersätter den med en frukt istället så kan man äta en stadig frukost och middag istället och ändå gå ned i vikt.

Denna teoretiska slutsats skulle kunna vara applicerbar under en mycket begränsad tid, om det inte hade varit för olika omständigheter. Att äta en stadig frukost som ska ge oss energi hela dagen fram till kvällen går inte. Det finns stora risker att frukosten vi behöver förtära för att klara en lång dag ofta uppgår till hela det intag vi har som gräns för dagen. När vi dessutom inte fått äta under hela dagen så innebär det att kroppen är mycket hungrig till kvällen och risken innebär även då att man äter mer än man normalt ska göra. Tvärtom, istället för att ta bort en måltid bör man komplettera med ett par måltider.

Det handlar hela tiden om att hålla kroppen fri från hunger genom små regelbundna måltider. Om man har långa perioder utan intag av föda ställer även kroppen in sig på svält och förbränner mindre fett och i slutändan så uteblir viktminskningen och risken är övervägande för en viktökning istället.

Lämna ett svar