home Myter om viktminskning Myt: Morgonpromenader innan frukost får dig att minska fortare i vikt!

Myt: Morgonpromenader innan frukost får dig att minska fortare i vikt!

Den bästa tidpunkten för att promenera i syfte att få bäst resultat har delgivits oss i oändlig dokumentation och i ett flertal viktminskningsprogram. Det finns ett flertal som hävdar att man alltid ska ta en promenad innan frukost för att få bättre effekt och minska mer i vikt.

Det finns en viss sanning i att morgonpromenaderna är bättre än promenader på andra tider på dygnet. Den sanningen ligger främst i några detaljer. En är att det faktiskt blir lättare att få promenaden genomförd om man sätter av tid tidigt på morgonen, innan frukost, därför att det oftast inte finns så mycket hinder och ”att göra” saker innan man kommit igång med dagen. En annan detalj är också att man har sovit under ett flertal timmar och på så sätt haft en viss förbränning av både föda och vatten. Detta gör att man själv känner en större effekt av sin promenad och upplever den positivt vilket ökar motivationen att faktiskt ta sig ut och promenera.

Dock, sammantaget under ett dygn, så ger promenaden på morgonen inte mer effekt än en promenad senare under dagen eller kvällen. Det är egentligen inte viktigt när på dygnet man genomför sina promenader så länge man tar sina promenader. En tidig morgonpromenad är lättare att utföra och därför kan den troligen ge bättre effekt på sikt än kvällspromenader som man kanske inte alltid klarar av att utföra. Men, för kroppens viktminskning betyder inte tidpunkten något.

Lämna ett svar