home Myter om viktminskning Myt: Ät den mat du tycker om men gå ändå ned i vikt!

Myt: Ät den mat du tycker om men gå ändå ned i vikt!

Många historier förtäljer oss att det finns metoder att gå ned i vikt samtidigt som man inte behöver göra några större förändringar i sina matvanor. Det finns även historier och viktminskningsprogram som låter oss äta ännu fetare mat, gräddsåser och ost när så vi behagar och ändå gå ned i vikt.

Detta är självklart drömmen för alla, både hos de som vill gå ned i vikt och hos de som inte vill gå upp i vikt. Är det verkligen möjligt att fortsätta äta den mat man tycker mest om men ändå kunna gå ned i vikt.

Som med många andra myter kring viktminskning så är även denna historia en sanning med modifikation. Låter något för bra för att vara sant så är det ofta så. Du kan absolut äta precis vilken mat, dryck, konfektyr eller vad det nu än må vara och ändå gå ned i vikt. Det handlar enbart om att inte äta mer än vad ens gränsvärden är för det dagliga intaget. Så for t man överstiger värdet för det dagliga intaget går man inte ned i vikt utan snarare går man upp. Att överskrida ens dagliga intag av kalorier sker enklast genom att äta en chokladkaka, vilket ofta innehåller mer kalorier än vad vi får ta in vid en hel måltid. Om man vill äta den mat man tycker om får man oftast äta så små mängder att det egentligen varken gör till eller ifrån på ens välbefinnande.

Lämna ett svar