home Fasta, Myter om viktminskning Myt: Att starta sin viktminskning med att fasta ger snabba resultat!

Myt: Att starta sin viktminskning med att fasta ger snabba resultat!

En sanning inom viktminskning är att det inte finns några metoder eller mirakelkurer att snabbt och beständigt gå ned i vikt. Man kan inte gå ned upp till 10 kilo på en månad, men beständigt resultat, om man inte har en längre plan för sin viktminskning. Det är förstås alltid trögt och kämpigt att komma igång från början med sin viktminskning och utan en snabb och stor viktförlust på en gång finns risken att många tappar motivationen.

Fasta är en bra metod att använda för att rena sin kropp. En fasta-period kan pågå i 3, 5 eller 7 dagar, under kontrollerade former genom inköp av fastapaket. Det finns förstås många olika varianter av fasta men den vanligaste bygger på att man enbart intar flytande föda i form av soppor och natur-te.

Att börja sin viktminskning med fasta är att chocka sin kropp och ger inga egentliga bestående eller varaktiga resultat i en stor viktnedgång. När man fastar ställer kroppen om sig till svält och förbränner mindre fett än när man fortfarande äter och är aktiv. När man fastar får man ofta mindre krafter och kan känna sig trött. För ett långvarigt och ett bestående resultat gör fasta inga som helst drastiska förändringar på viktnedgången. Dock kan fasta eller ett mycket lågt intag av föda få en mycket överviktig person att snabbt tappa några kilon vilket kan vara den tröskel personer behöver för att få den motivation som krävs. Dock ska en sådan snabb-start på sin viktminskning ske under kontrollerade former. Då kroppen ställer in sig på självsvält vilket innebär att ämnesomsättning minskar och att kroppen är rädd om sina fettförråd så kan snarare en snabb viktnedgång ge en snabb viktökning igen i samband med intag av föda.

Lämna ett svar