home Myter om viktminskning Myt: Det finns personer som kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt

Myt: Det finns personer som kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt

För många upplevs det faktum att vissa smala personer aldrig går upp i vikt. Man tycker dessa smala personer kan äta egentligen vad som helst men till skillnad mot en själv så går dessa personer inte upp i vikt och blir överviktiga. Har dessa personer en annan upptagningsförmåga eller bättre förbränning av den föda de stoppar i sig gentemot den normala upptagningsförmåga och förbränning gemene man har.

Ja, det finns personer som kan äta i stort vad de vill utan att gå upp i vikt. Men det finns oftast logiska förklaringar till varför det är så. Detta har ingenting med kroppens egen hantering av den föda de stoppar i sig utan snarare så beror omständigheten att de inte går upp i vikt på deras livsstil och matvanor.

Smala personer är oftare mer aktiva är överviktiga personer. Det kan handla om så enkla saker att de tar trappan upp två våningar hellre än åker hiss. Det är små men ganska explosiva handlingar som innebär att de har en god förbränning på det de äter.

Elitidrottare har ofta problem med att äta tillräckligt. De slåss ofta med problemet att de alldeles för lätt går ned i vikt, trots att det äter det dubbla mot vad vi vanliga gör.

Att många smala personer aldrig går upp i vikt har således med logiska förklaringar har att göra framför att deras kroppar skulle hantera och förbränna deras kaloriintag bättre.

Lämna ett svar