home Myter om viktminskning Myt: Med hjälp av bantningspreparat lyckas man alltid få en effektiv viktminskning!

Myt: Med hjälp av bantningspreparat lyckas man alltid få en effektiv viktminskning!

Trots tillgång till olika viktminskningsprogram och även stöd hos organisationer så är det inte alltid man lyckas gå ned i vikt. En långsam viktminskning kan samtidigt få många att snabbt tappa motivationen och det blir lättare att man hamnar i en ond cirkel och fuskar med sin diet. Det finns många hjälpmedel man kan använda sig av vid sin viktnedgång, bland annat finns tillgång till recept, program och vissa bantningspaket som man kan köpa hos bland annat naturbutiker. Det finns också ett antal olika receptfria bantningspreparat att köpa hos bland annat apoteket.

Det finns gott om olika bantningspreparat som man kan införskaffa som ett stöd för sin viktminskning. De receptfria och de naturpreparat som finns har dock ingen som helst påverkan på fettförbränning. Det innebär att dessa piller varken ökar eller ens påverkar kroppens fettförbränning. De flesta piller har som syfte att minska hunger främst.

Att bantningspreparat alltid skulle ge en effektiv viktminskning är således inte korrekt. Däremot kan bantningspiller på en psykologisk väg ge den som ska gå ned i vikt extra motivation och övertygelse om att man faktiskt kan lyckas.

De bantningspreparat som påverkar fettförbränning är inte receptfria. De är heller inte vanliga i Sverige. Utomlands finns bantningspreparat som i sig själv kan påverka fettförbränning som även kan leda till viktnedgång. Dock innehåller dessa preparat narkotiska medel och är förbjudna att både köpa och inneha i Sverige. Ett annat stort problem är också att det förekommer kopior av dessa piller tillverkade enbart för försäljning över Internet. Intag av dessa piller kan leda till svåra skador och missbruk.

Den rätta vägen till bestående viktminskning är alltid ett förändrat beteende och levnadssätt. Det kan inget piller i världen slå.

Lämna ett svar