Tankar att undvika!

När man ska ta tag i sin viktnedgång så är det inte bara onyttig mat som ska bort, det ska även onyttiga tankar. Att få bort dåliga ursäkter och bortförklaringar är en stor del av av processen för en lyckad viktnedgång, hur man än tar sig för att göra det. Nedan nämner jag några av de vanligaste ursäkterna som vi bara måste sluta använda oss av!

 

  • Att äta nyttigt och träna är dyrt, jag har inte råd.

Detta kunde inte vara mer utav en lögn, då en hälsosam livsstil blir precis så dyr som man gör den. Istället för att köpa gymkort så kan man träna utomhus och hemma. När det gäller maten så är det ju bara att lägga om så du lägger pengarna som du i  vanliga fall la på läsk och chips på frukt och grönt, det är i regel billigare hur som helst.

 

  • Kan inte prioritera mig själv just nu, jag hinner inte.

Detta är en onyttig bortförklaring då sanningen är att man ju först måste ta hand om sig själv innan man ens ska ha någon möjlighet att ta hand om andra. Smyg in din motion i vardagen, få med hela familjen i att äta nyttigt och tänk på att du inte är till någon större hjälp för någon om du blir sjuk till följd av din onyttiga livsstil.

 

  • Fetma ligger i mina gener, ingen idé att jag ens försöker,

Det kan absolut stämma, men att du har varit överviktigt sen barnsben innebär inte att du är dömd att vara det för alltid. Det går alltid att göra något åt problemet och detta kan även stoppa att generationen efter blir detsamma. Ser man sina föräldrar leva en nyttig livsstil så finns det få som väljer en onyttig ändå.

 

Om du är mycket överviktig så gäller det såklart att ta det lugnt i början av träningen, man vill ju inte skada sig. Men så länge man är motiverad till att inte ge upp när det blir tufft så kommer träningen ge resultat innan du vet ordet av det.

 

Vilka ursäkter använder ni?

blabla

 

Lämna ett svar