home Viktminskning Viktminskning: Rör på din kropp

Viktminskning: Rör på din kropp

För att lyckas med sin viktminskning plan är motivationen och det man äter det allra viktigaste. Att försöka äta så man har ett underskott på 500 kalorier per dag ger en långsam men säker viktminskning på c:a 0.5 till 1 kg per vecka utan att man stör kroppens ämnesomsättning eller att man riskerar att förlora någon muskelmassa utan att det är ren fettmassa man förbränner, genom kroppens egna system.

Det man kan tillföra utöver en bra kost är förstås att röra på sig. Genom att röra på sin kropp aktiverar man muskler vilket förbränner än mer kalorier. Dels bygger man upp större muskelmassa i kroppen och dels så gör man av med mer fettmassa.

Man kan skynda långsamt även när det gäller att aktivera kroppen. Det handlar om smärre förändringar som att ta en promenad eller utöka den promenad man tar med en ytterligare sträcka. Vill man fokusera ytterligare på träning kan man besöka ett gym och där utöva olika aktiviteter som bland annat motionscykel eller träningsmaskiner. Tänk på att ju aktivare träning du utsätter kroppen för desto mer mat behöver den ha för att kunna ge dig den energi och styrka som krävs för att träna. Det är viktigt att du då äter än mer hälsosam mat.

 

Lämna ett svar